Bijzondere digitale editie van gezamenlijke infomarkt VO Assen

Groep 8 leerlingen en ouders/verzorgers online bij de Scholenmarkt Assen!

In een eerdere versie van dit bericht (zie hieronder) hebben we uitgelegd waarom we de Scholenmarkt Assen, dit jaar niet fysiek maar via een Livestream hebben gehouden. 


De livestream is opgenomen, wil je deze terugkijken?
Dat kan via de website: www.scholenmarktassen.nl


Op  woensdag 7 oktober presenteren de Asser VO scholen zich in de vorm van de Scholenmarkt Assen. Deze scholenmarkt wordt gehouden in De Nieuwe Kolk en is dit jaar via Livestream te volgen. “Alle voorbereidingen waren getroffen en als Asser VO scholen verheugden we ons enorm op deze Scholenmarkt. Het is voor ons de kans om ons als VO-scholen weer samen te presenteren aan de leerlingen groep 8 en hun ouders/verzorgers. De nieuwe RIVM maatregelen hebben ons deze week doen besluiten de Scholenmarkt niet fysiek maar online, via een Livestream te organiseren. Gelukkig hadden we hiermee rekening gehouden en konden we ook snel schakelen met elkaar”, vertelt bestuurder Marcel Klaverkamp van dr. Nassau College namens de Asser VO scholen.  

Op de Scholenmarkt presenteren het Gomarus College, dr. Nassau College, CS Vincent van Gogh, Praktijkonderwijs Assen, Terra en Volta Beilen zich. “Sinds een aantal jaren werken we als Asser VO scholen intensiever samen op het gebied van voorlichting en werving. We geven samen de OVER gids uit. Deze gids wordt kosteloos verspreid op de basisscholen en biedt, naast informatie over alle scholen afzonderlijk, ook een uitgebreid overzicht van de voorlichtingsdata en open dagen. Ook geven we gezamenlijk digitale nieuwsbrieven uit. Dit is voor zowel de basisscholen uit Assen als de leerlingen groep 8 en hun ouders prettig; alle informatie is overzichtelijk gebundeld bij elkaar. We wilden graag nog een extra impuls geven aan gezamenlijk optrekken in de voorlichtings- en wervingsperiode. Vorig jaar hebben we voor het eerst een Scholenmarkt in Assen georganiseerd. Er waren erg veel bezoekers, dus we speelden duidelijk in op een behoefte”, legt Klaverkamp uit.

Livestream vanuit De Nieuwe Kolk
Dit jaar staat er weer een Scholenmarkt gepland; op woensdag 7 oktober in De Nieuwe Kolk. “Dit wordt een bijzondere editie. Dit jaar hebben we een programma ontwikkeld dat zich geheel afspeelt in de grote zaal. Helaas hebben wij als gevolg van de nieuwe RIVM-richtlijnen moeten besluiten de Scholenmarkt online te organiseren. Dit doen wij alsnog vanuit De Nieuwe Kolk maar helaas zonder publiek. We zijn online te volgen via een livestream van 16.00 uur tot 17.00 uur. Wij vertellen graag over het VO in Assen en de verschillende onderwijsinstellingen. Het voordeel voor leerlingen en hun ouders/verzorgers is dat iedereen vanuit huis kan genieten van de presentatie of er kan samen met een vriendje of vriendinnetje gekeken worden. Het wordt een mooie uitzending met leuke verrassingen voor de groep 8 leerling. Je kunt je aanmelden voor de livestream via de website www.scholenmarktassen.nl. Ons doel is om de groep 8 leerling kennis te laten maken met voortgezet onderwijs. Het is de start van het belangrijke keuzeproces waar de leerling groep 8 en hun ouders voor staan. Na de Scholenmarkt hebben leerlingen en hun ouders/verzorgers natuurlijk de gelegenheid om voorlichtingsavonden en open dagen van de scholen te bezoeken. We kijken er erg naar uit.