Oriëntatie avond 13 februari 2023

Aanmelden

Wil je Terra Assen bezoeken?

Klik hier voor onze activiteitenkalender!

Klik hier

Welkom bij Terra Assen

Een leuke school waar je niet alleen goed onderwijs krijgt, maar waar het ook nog eens super gezellig is. Bij Terra Assen kun je naar het vmbo-groen of naar het Groene Lyceum. Kies je voor Terra Assen? Dan kies je voor avontuur. Bij ons leer je niet alleen uit de boeken, maar juist veel buiten de school. Je gaat op pad, werkt aan praktijkopdrachten en je loopt stage. Kortom, Terra Assen is de school waar je denkt én doet!

Dit is ons onderwijsaanbod

Je kunt bij Terra Assen naar het vmbo-groen en het Groene Lyceum. Hier lees je er alles over!

vmbo-groen

Kies voor persoonlijke aandacht

Je hebt een eigen mentor. We letten goed op je, kijken of je lekker in je vel zit en of het leren allemaal lukt. En ... als het leren niet zo makkelijk goot bieden we jou extra ondersteuning. Zo kun je bijvoorbeeld naar bîjlesuur of huiswerkuur gaan. We kijken goed wat jij nodig hebt!

Lees verder
Het Groene Lyceum

Kies voor de andere route naar het hbo

Heb jij TL/Havo of een hoger advies en wil je niet alleen in de schoolbanken zitten? Kies dan voor het Groene Lyceum: de andere route naar het HBO. In zes jaar haal jij je VMBO GL/TL en MBO niveau 4 diploma Retailmanager. Hiermee kan je doorstromen naar het HBO.

Lees verder

Nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten
28 oktober 2022

Meld je aan voor de oriƫntatieavond op 24 november

Zit jij in groep 8 en hebben jij en je ouder(s)/verzorger(s) zich nog niet opgegeven voor de oriëntatieavond op 24 november? Doe dat dan nog snel! Jij kunt op die avond leuke lessen volgen en je ouder(s)/verzorger(s) krijgen een voorlichting.

Lees verder
15 februari 2021

Digitale Doe-avond Terra Assen terugkijken

Wil je tijdens het terugkijken meedoen met de workshops? Vind dan hier de benodigde spullen!

Lees verder
24 september 2021

Presentaties VMBO, VMBO met LWOO en het Groene Lyceum

Presentaties over het VMBO, LWOO en het Groene Lyceum

Lees verder

Agenda

Bekijk agenda

Bekijk hier wat Terra Assen op dit moment in de planning heeft staan.

Leerlingen van groep 7 en 8

Misschien lijkt de middelbare school jou spannend? Dat hoeft helemaal niet! Bij ons op school kent bijna iedereen elkaar: Speciaal voor jou en alle andere eerstejaars leerlingen heeft Terra Assen het Juniorhuis (met eigen kantine). Een veilige omgeving waar je bijna alle lessen volgt.

Lees verder
 • Assen_09206
 • Kies voor Terra Assen

 • Assen_09517
 • Assen_09528
 • Kies voor avontuur

 • Assen_09651
 • Assen_09904
 • Assen_09973
 • Assen_10129
 • Kies voor aandacht

 • Assen_32875
 • Assen_33040

Ouders

Na de basisschool zijn er verschillende mogelijkheden binnen het voortgezet onderwijs. Bij Terra Assen hebben leerlingen de keuze uit vmbo-groen (met of zonder leerwegondersteunend onderwijs) en het Groene Lyceum. Wij doen er alles aan om uw zoon of dochter een veilige leeromgeving te bieden. We hebben een uitgebreide zorgstructuur, er is een ouderklankbordgroep en we zorgen ervoor dat de kwaliteit van het onderwijs goed is ... Hoe we dat doen? U leest er alles over op deze website!

Lees verder

Veelgestelde vragen.

Klik hier