Kom kijken op Terra Assen!

Klik hier

Kom kennis maken met Terra Assen!

Kijk hier wanneer je terecht kunt bij Terra Assen voor een rondleiding of een informatiebijeenkomst.

Klik hier

Terra Assen

Welkom bij Terra Assen! Hier lees je van alles over onze school. Terra Assen is gevestigd aan de Vredeveldseweg. Dit is op loopafstand van het NS-station. Benieuwd wat onze school precies inhoudt? Bekijk deze website maar eens goed! Wij zijn groen… en nog veel meer!

Terra Assen

Dit is ons onderwijsaanbod

Je kunt bij Terra Assen naar het vmbo-groen en het Groene Lyceum. Hier lees je er alles over!

vmbo-groen

Niet alleen in de schoolbanken!

Bij Terra kun je kiezen voor vmbo-groen. Je hebt naast theorie veel praktijkvakken. Je bent dus lekker veel buiten bezig. Je kunt kiezen uit drie leerwegen: Gemengde leerweg, Kaderberoepsgerichte leerweg en Basisberoepsgerichte leerweg. Meer weten over vmbo-groen?

Lees verder
Het Groene Lyceum

Onderwijs voor slimme doeners!

Kun jij goed leren, maar hou jij ook van de praktijk? Dan is het Groene Lyceum echt iets voor jou. Je kunt bij ons in zes of vijf jaar een vmbo- en mbo diploma halen. Het Groene Lyceum is een fijne school, met ruimte voor theorie en praktijk. Meer weten over het Groene Lyceum?

Lees verder
LWOO

Vind je leren lastig?

Heb je moeite met bepaalde vakken? Of lukt het niet goed om je te concentreren? Dan helpen we jou. Je kunt extra les volgen en begeleiding krijgen. Terra Assen vmbo-groen heeft lwoo-klassen. Dit betekent leerwegondersteunend onderwijs. Je komt dan in een kleinere groep en krijgt extra aandacht van de docent. We kijken goed wat jij nodig hebt!

Lees verder

Leerlingen van groep 7 en 8

Misschien lijkt de middelbare school jou spannend? Dat hoeft helemaal niet! Het eerste jaar heb je bij ons les in het Juniorhuis. Dat is het schoolgebouw naast het hoofdgebouw. Je volgt hier de meeste lessen en bent er ook tijdens de pauzes. Dit maakt de stap van basisschool naar je nieuwe school minder groot. Wel zo fijn. Vanaf het tweede leerjaar volg je lessen in het hoofdgebouw.

Lees verder
 • tale1
 • Veelzijdig groen onderwijs

 • tale2
 • tale3
 • Ontdek jouw talent!

 • tale4
 • tale5
 • tale6
 • tale7
 • Iets voor jou?

 • tale8
 • tale9

Ouders

Na de basisschool zijn er verschillende mogelijkheden binnen het voortgezet onderwijs. Leerlingen kunnen naar het vmbo, havo, het Groene Lyceum, vwo... Terra biedt verschillende onderwijssoorten aan. Bij Terra Assen hebben leerlingen de keuze uit vmbo-groen en het Groene Lyceum. Wij doen er alles aan om uw zoon of dochter een veilige leeromgeving te bieden. We hebben een uitgebreide zorgstructuur, er is een ouderklankbordgroep, we zorgen ervoor dat de kwaliteit van het onderwijs goed is... Hoe we dat doen? U leest er alles over op de website!

Lees verder

Nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten
26 november 2019

Voorlichting Terra Assen

Weten wanneer je terecht kunt bij Terra Assen om de school te komen bekijken, lesjes mee te draaien of om informatie te krijgen. Klik dan hier voor het hele programma van dit jaar.

Lees verder
5 november 2019

18 november 2020: Oriëntatieavond voor leerlingen en ouders!

Maak kennis met onze school via echte lessen!

Lees verder
14 maart 2019

Nieuws van de vestiging Terra Assen

Kijk voor alle leuke dingen die wij doen op school, op onze Instagram-, Facebook- of Twitterpagina. Links naar onze Social Media vind je op iedere pagina, onderaan deze website.

Lees verder

Agenda

Bekijk agenda

Bekijk hier wat Terra Assen op dit moment in de planning heeft staan.