Onze school

Als je kiest voor Terra Asssen, dan weet je zeker dat je kiest voor veelzijdig onderwijs... met een groen tintje! We wisselen de theorie af met de praktijk. Je hebt dus geen lange, saaie dagen in het leslokaal maar je gaat er ook veel op uit. Dat maakt het leren extra leuk. Dieren en planten verzorgen, koken, leren timmeren of solderen, omgaan met klanten in een winkel: je vindt het allemaal bij Terra Assen. Daarbij letten we steeds op respect voor de natuur, voor de wereld om ons heen en voor elkaar. Dat is op onze school erg belangrijk. Klinkt goed hè!

De wereld aan je voeten

Theorie is belangrijk. Je kunt er veel van leren. Maar bij ons zit je niet alleen in de schoolbanken. We vinden de praktijk ook heel belangrijk. Je gaat dus ook de wijde wereld in bij Terra! Zo loop je stage bij allerlei soorten organisaties. Op deze manier kun je kennismaken met bepaalde beroepen en kijken wat je ervan vindt. Daarnaast heb je dan nog de maatschappelijke stage. We bedenken elk jaar weer mooie activiteiten, die waardevol zijn voor de wereld. Een schoolplein of kinderboerderij opknappen, samen met oudere mensen een mooi bloemstuk maken of zwerfvuil ophalen... het zijn een paar voorbeelden. Misschien heb je zelf een goed idee voor de maatschappelijke stage.

Veel leuke dingen doen

School moet natuurlijk wél leuk zijn! Onze leerlingen doen daarom veel leuke dingen. Wat denk je van schoolfeesten, excursies, stedentrips en voorstellingen? Leuk vooruitzicht toch?! Op de social media pagina van Terra Assen vo zie je wat er nog meer voor leuks gebeurt op school.

Kom kijken!

Wil je graag kennismaken met onze school? Dat kan op verschillende momenten. Klik onderstaande link voor de activiteitenkalender: 

Sfeerimpressie

Moet je nog even wachten op een van de informatiemomenten? Bekijk dan alvast dit filmpje om te ervaren hoe leuk Terra Assen is!