Sportklas

Terra Assen biedt sportklassen aan in leerjaar 1 en 2. Met het starten van deze sportklas hebben we nu een complete sportlijn die begint in de onderbouw met de sportklas en wordt vervolgd met sportmodules in de bovenbouw. Het volgen van de sportlijn geeft een goede basis voor verschillende mbo-opleidingen. Voorbeelden zijn de opleidingen: sport en bewegen, politie, leger, activiteitenbegeleiding en recreatie. Aanmelden voor de sportklas is mogelijk voor alle leerlingen, ook voor het Groene Lyceum. Uw zoon/dochter wordt na de aanmelding voor sport nog wel uitgenodigd voor een toelatingstest (dit zal op een middag plaatsvinden na schooltijd). 

Naast het ontwikkelen van een actieve leefstijl bij kinderen, willen we ze graag kennis laten maken met verschillende sporten en bewegingservaringen zoals outdoor sport (survival, klimmen/abseilen), circusvoorstelling maken, gehandicaptensport, topsport, trends (body-pump) en clinics (golf, skaten). Bovendien gaan we via dit extra sportonderwijs nadruk leggen op algemene vaardigheden als leren samenwerken, organiseren en leiding geven.

De basis voor een keuze voor de sportklas wordt gevormd door interesse voor sport. We zijn niet zozeer op zoek naar topsporters in de dop, maar wel naar kinderen die het prettig vinden om sportief bezig te zijn en die extra sporten heel leuk vinden. Een selectiemiddag sportklassen maakt onderdeel van de toelating sportklassen uit. Ons aanmeldteam is graag bereid meer informatie over de sportklas en de toelating te verstrekken.

Meneer de Bruin vertelt je meer over de gymlessen bij Terra Assen in het onderstaande filmpje!