Welkom bij Terra Assen!

Leuk dat je alvast een kijkje komt nemen op onze online open dag pagina! Op woensdag 19 januari 2022 om 19.00 uur vindt onze online Open Dag plaats. Meld je hierboven aan! Heb je nu alvast een vraag? Kijk dan eens bij onze meest gestelde vragen. Misschien staat jouw antwoord er wel tussen? Verder vind je hier ook onze nieuwe filmpjes over de gymlessen en het juniorhuis! Superleuk toch? Kijk gerust rond en beleef het Terra gevoel!

Vragen?

Wie weet staat het antwoord op jouw vraag al tussen ons overzicht van veelgestelde vragen!

Klik hier

Puzzel Terra Assen

Los de puzzel van Terra Assen op

Klik hier

Puzzel Terra Assen

Zit jij in groep 8 en denk je erover om naar Terra te gaan? Neem dan een kijkje op de online Open Dag op 19 januari. Om alvast wat meer te weten te komen over Terra en kans te maken op een leuke prijs kun je tot 17 januari mee doen aan onze online speurtocht. Snuffel rond op de Terra website en de Instagram account van Terra en los de puzzel op. Kijk bijvoorbeeld eens het vestigingsfilmpje of op de pagina’s die iets vertellen over de cultuurklas, sportklas en talent. Mail de antwoorden en oplossing naar assen@voterra.nl, zet er je naam, adres, groep en school bij. Wie weet win jij?! Uit alle goede inzenders die nu in groep 8 zitten, verloten we een JBL boxje en die brengen we bij jou thuis.

Meer informatie voor brugklassers

Klik hier

Bekijk hier onze vestigingsvideo!

Wil je weten wat je bij ons allemaal kunt doen op school, hoe de kantine er uit ziet en welke lessen je hebt? Bekijk dan gauw de video!

Meer lezen over de sportklas?

Klik hier

Meneer de Bruin vertelt je meer over een gymles bij Terra Assen!

Vmbo-groen: de handen uit de mouwen

Vmbo-groen: de handen uit de mouwen

Als je kiest voor vmbo-groen, dan weet je zeker dat je kiest voor veelzijdig onderwijs... met een groen tintje! We wisselen de theorie af met de praktijk. Er zijn heel veel leuke praktische projecten waar je aan gaat deelnemen! Je hebt dus geen lange, saaie dagen in het leslokaal maar je gaat er ook veel op uit. Binnen het vmbo-groen heb je verschillende leerwegen: BB, KB, GL/TL. Ook bieden we LWOO aan. Wat dat allemaal inhoudt? Dat lees je op deze website. Laat je verrassen en uitdagen op het vmbo-groen bij Terra Assen!

Bekijk hier de presentatie over het vmbo-groen!

De handen uit de mouwen bij het het vmbo op Terra Assen

Klik hier

Bekijk hier de presentatie over het Groene Lyceum!

Voor slimme doeners op hGL bij Terra Assen

Klik hier

Het Groene Lyceum: voor slimme doeners!

Hou jij er van om met je neus in de boeken te zitten maar vind je de praktijk ook fijn? Zoek je naar een leuke school met afwisselend onderwijs, waar de mensen elkaar kennen? Dan zit je bij het Groene Lyceum op je plek. Het Groene Lyceum sluit je af met een mbo-diploma op niveau 4. Daarmee kun je naar het hbo of beginnen in een beroep. Hier word je goed op voorbereid tijdens alle schooljaren.

Het Groene Lyceum: voor slimme doeners!

Wat is het Juniorhuis?

Onze leerling Amber legt het in het filmpje hiernaast uit!

Hoe ziet de begeleiding er uit bij Terra Assen?

Meneer Regtop vertelt je er alles over!

Wat voor groene lessen geven wij?

Bekijk het filmpje voor het antwoord!

Ontmoet Truus, Sjonny en Felix!

Neem hier een kijkje

Beestenboel!

Op Terra hebben wij veel dieren. Van een baardagaam tot Russische dwerghamsters, van vissen tot varkens en van ponny's tot agapornissen.

Beestenboel!
Tot gauw bij Terra Assen!

Tot gauw bij Terra Assen!

Hopelijk heb je je vermaakt op deze online Open dag! Wij vonden het in ieder geval super dat je er was. Wie weet zien we jou volgend jaar op onze vestiging!

Ben je enthousiast geworden? Schrijf je dan in voor Terra Assen!

Schrijf je in