Eerste editie Regio Assen On Stage was een geweldig succes!

Op 7 maart vond het eerste Beroepenfeest Regio Assen On Stage plaats in de Bonte Wever. Z’n 250 vmbo-leerlingen van verschillende middelbare scholen in Assen konden kennismaken met circa 150 bedrijven uit de sectoren Economie en Handel, Techniek, Groen, Zorg/ Welzijn en de maatschappelijke beroepen. Alle leerlingen van klas 2 van Terra Assen deden hier ook aan mee.

Beroepsoriëntatie is voor leerlingen een proces van snuffelen, denken, twijfelen, praten en dromen. Ontdekken waar je warm voor loopt, waar je blij van wordt en wat bij je past. Het kan echter best moeilijk zijn een goede beroepskeuze te maken. Het beroepenfeest On Stage helpt hen hierbij. De voorbereiding vond eerder al plaats op school. Met behulp van het On Stage paspoort gingen de leerlingen aan de slag met de vijf loopbaancompetenties:

  • Ontdek je talent
  • Ontdek je passie
  • Ontdek je werkplek
  • Zelf aan zet
  • Netwerken

“Het Beroepenfeest is een goede aanvulling op ons LOB-programma. Leerlingen zijn bij het Beroepenfeest bezig met netwerken, hetgeen ze erg helpt bij het vinden van een stageplaats tijdens de opleiding op het vmbo en later op het mbo. Het helpt de leerling in het proces naar het ontdekken van welk beroep ze later willen gaan uitvoeren", vertelt Henk Regtop, decaan Terra Assen. 

Vervolg: 21 maart Doe Dag
Tijdens het feest konden leerlingen zich laten informeren en in gesprek gaan met ondernemers, bedrijven en instellingen, en een afspraak maken voor een werkbezoek op de Doe Dag. Deze Doe Dag wordt gehouden op 21 maart 2023.