Leerlingen Terra Assen maken eigen circusvoorstelling

Op vrijdag 17 maart wordt sportzaal de Spreng, het sportlokaal voor leerlingen van Terra Assen, omgetoverd tot een echte circuspiste. 100 leerlingen van de Sportklas van Terra Assen hebben 7 weken lang geoefend om aanstaande vrijdag een waanzinnig spektakel neer te zetten met onder andere spectaculaire acrobatische stunts en supergrappige clowns.

De leerlingen hebben tijdens de voorbereidingen advies gekregen van professionals, waaronder Circus Bombari Assen en een breakdance instructeur. De voorstelling wordt onder leiding van de gymdocenten van Terra Assen uitgevoerd. Maar is er meer hulp. Stagiaires van de opleiding ALO in Groningen en de Sport- en Beweegcampus Assen van Drenthe College en Alfa College.

De ochtendvoorstelling wordt speciaal georganiseerd voor basisscholen uit de buurt. Zeker 300 leerlingen van de kleuterklassen komen genieten van alle stunts. Om 19.00 uur zijn familieleden van leerlingen van Terra Assen, maar ook andere belangstellenden van harte welkom om de show te bekijken. De entree bedraagt 2 euro. De helft van de opbrengst schenkt Terra Assen aan de Aples duZes, waar ook een aantal leerlingen dit jaar aan mee doen.

Komt u ook?